Jan eta edan

Euskal Herriko gainerako lekuetan bezala, Debako turismo eskaintzan ere garrantzi handia dute mahaiak eskaintzen dituen plazerrak. Hirigunean eta inguruko auzoetan banaturik, Deban hemezortzi jatetxe, erretegi eta sagardotegi baino gehiago daude eta taberna eta pintxo taberna aukera zabala ere badugu. Jatetxe horietan, eskaintzen diren platerak euskal sukaldaritza tradizionalean oinarrituta daude eta profesionaltasunez eta mimoz egindako bertako arrain, haragi eta barazki aukera zabala izango dugu aukeratzeko. Guztiari laguntzeko, inguruetako txakolin freskoa eta sagardo bikaina eskatu daiteke.

 

Feriak eta merkatuak

Gastronomika kluba

Tripontziak lehiaketa

 

 

Feriak eta merkatuak

Feriak

  • Urteberriko feria
    • Urteko lehen larunbatean
  • Itziarko Peria
    • Azaroaren 1ean

Merkatua

  • Merkatu plaza
    • Estalitako pasealekua
    • Astillero 8
  • Merkatu Txikia
    • Deban: maiatzetik urrira bitartean, hileko lehen larunbatean ospatzen da goizeko 9:00etatik 13:00era Estalitako pasealekuan.
    • Itziarren: maiatzetik urrira bitartean, hileko lehen ostiralean.

 

Gure produktuak

Baserriak

  •  Doniene Berri baserria
  • Kortaberri
    • Lourdes Arrona Larrañaga
    • Helbidea: Lastur behea 9
    • Telefonoa: 943 604 323 - 603 453 552
    • E-maila: l.arbil@hotmail.com

Txakolina

  • Flysch txakolina

 

Helbidea: Elorriaga auzoan, Euskal Kostaldeko Geoparkeko itsaslabarren hegoaldeko magalean.

Tel.: 670 40 84 39 (Juan Mari) eta 692 60 52 23 (Isabel)

E-maila: gorostibodega@hotmail.com

Webgunea: www.flyschtxakolina.com

Sagardoa

  • Txindurri-Iturri

 

 

  Sagardo ekologikoa 

  Helbidea: Mardari auzoa 12 

  Tel.: 943 199 389 - 699 684 490 

  E-maila: txindurri@txindurri.com 

  Webgunea: www.txindurri.com 

 

 

 

Garagardoa

  • Borbor artisau garagardoa

 

Helbidea: Hondartza kalea 1

Tel.: 638 35 01 48

E-maila: gaizkatxurruka@hotmail.com

Webgunea: www.borbor.eus

Salmenta: Ostiraletan 18:00etatik 21:00etara