Jan eta edan

Euskal Herriko gainerako lekuetan bezala, Debako turismo eskaintzan ere garrantzi handia dute mahaiak eskaintzen dituen plazerrek. Hirigunean eta inguruko auzoetan banaturik, Deban hemezortzi jatetxe, erretegi eta sagardotegi baino gehiago daude, eta taberna eta pintxo taberna aukera zabala ere badugu. Jatetxe horietan, eskaintzen diren platerak euskal sukaldaritza tradizionalean oinarrituta daude, eta profesionaltasunez eta mimoz egindako bertako arrain, haragi eta barazki aukera zabala izango dugu aukeratzeko. Guztiari laguntzeko, inguruetako txakolin freskoa edota sagardo bikaina eskatu daitezke.

Feriak eta merkatuak

Gastronomika kluba

Tripontziak lehiaketa

GeoGourmet

 

 

Feriak eta merkatuak

Feriak

  • Urteberriko feria
    • Urteko lehen larunbatean
  • Itziarko Peria
    • Azaroaren 1ean

Merkatua

  • Merkatu plaza: estalitako pasealekua
  • Merkatu txikia 
    • Maiatzetik urrira, hileko lehen larunbatean, estalitako pasealekuan, 09:00etatik 13:00era. 

 

Gure produktuak

GARAIAN GARAIKOA

Kontsumitu produktu freskoak eta bertakoak

Arrautzak Barazkiak - Eztia Haragia - Lore Lehorrak - Sagardoa - Txakolina - Xaboiak

Arrautza ekoizleak:

Olabe baserria - Olabeko arrautzak

 Iñigo Izagirre Urteaga

Aittola harategia, Galtxa okindegia, Gure Denda, Ieraenea eta Sasoiko.

Asteazken eta larunbatetan pasealeku estalian (Doniene Berri).

 

 Barazki ekoizleak:

 Doniene Berri baserria

 Nerea eta Miriam Arrizabalaga Badiola

Asteazken eta larunbatetan: pasealeku estalian, 10:00-12:00.

Kontsumo taldeak

 

 

 

 

Goikoetxe baserria

 

 Arantxa Galarraga Uria

      • Helbidea: Goikoetxe baserria, sakabanatutakoak 2.atala, 7
      • Telefonoa: 689903176 - 699567110
      • e-posta: 
      • Salmenta zuzena:

 

 

Kortaberri baserria

 

 Lourdes Arrona Larrañaga

    • Helbidea: Kortaberri baserria, Lastur behea 9
    • Telefonoa: 943604323 - 603453552
    • e-posta: l.arbil@hotmail.com
    • Salmenta zuzena:

Asteazken eta larunbatetan, pasealeku estalian, 10:00-12:00.

 

 

 

Lizarreta baserria

Rosario Arriola Salegi

    • Helbidea: Lizarreta baserria, Lastur behea, 4
    • Telefonoa: 943199099 - 608676960
    • e-posta: 
    • Salmenta zuzena:

Santixo baserria

 

 Koldo Aperribai 

    • Helbidea: Santixo baserria, Egia auzoa 5.
    • Telefonoa: 943191765 - 
    • e-posta: kaperribai@gmail.com
    • Salmenta zuzena:

Beste salmenta puntu batzuk: frutadenda

 

 

Ezti ekoizpena:

Zortziko - Erlauntzako produktuak

 

 Nagore Dorronsoro eta Julian Villena

  • Helbidea: Osio kalea 3
  • Telefonoa: 675009671 (Nagore) - 653011043 (Julian)
  • e-posta: ndaizpurua@hotmail.com / junaustra@hotmail.com
  • Salmenta zuzena: Azpeitiko azokan asteartero, Mutrikuko azokan hileko 3. larunbatean, Elgoibarko azokan hileko azken larunbatean.
  • Beste salmenta puntu batzuk:

Aittola harategia, Albizu harategia, Galtxa okindegia eta Sasoiko.

  

Haragi ekoizleak:

Beliosoro Bekoa

 

 Jose Ignacio Urrutia 

  • Helbidea: Beliosoro Bekoa, Endoia auzoa 10
  • Telefonoa: 619651353
  • e-posta: beliosoro@yahoo.es
  • Salmenta zuzena:

 

 

 

 

 

Txakolin ekoizleak:

Flysch txakolina

 

 Juan Mª Etxabe 

  • Helbidea: Gorosti upeltegia, Elorriaga auzoa 
  • Telefonoa: 670408439 (Juan Mari) - 692605223 (Isabel)
  • e-posta: gorostibodega@hotmail.com
  • Webgunea: www.flyschtxakolina.com
  • Salmenta zuzena:
  • Salmenta puntuak:

 

 

 

Sagardo ekoizleak:

Txindurri Iturri Sagardo ekologikoa - Txindurri iturri baserria

Alazne Arruti Irigoien   

  • Helbidea: Mardari auzoa 12.
  • Telefonoa: 943199389 - 699684490 
  • e-posta: txindurri@txindurri.com 
  • Webgunea: www.txindurri.com 
  • Salmenta zuzena: